Bezárták a riói Olimpiai Stadiont

 

 

Rio Maracana

Több hónapig zárva marad a riói Olimpiai Stadion, amelyet a brazil házigazdák a 2016-os nyári ötkarikás játékok egyik központi létesítményének szánnak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) volt brazil elnökének, Joao Havelange-nak a nevét viselő, 45 ezres stadiont azért kell átmenetileg "kivonni a forgalomból", mert - a város polgármesterének, Eduardo Paesnek a keddi bejelentése szerint - strukturális hibákra bukkantak a 2007-ben átadott és Rio de Janeiro legmodernebb, 190 millió dollárba került építményének tetőszerkezetében.

Armando Queiroga, a városfejlesztési tanács elnöke szerdán közölte: a probléma komolyabb a vártnál, a 63 kilométer/óránál erősebb szél már veszélyt jelenthet a tető alatt ülő nézőkre, így csak az eltarthat egy-két hónapig, amíg egyáltalán megtalálják a megoldást.A stadionban, amely bő három esztendő múlva a tervek szerint az olimpia atlétikai versenyeinek is otthont adna, eddig Rio három jeles futballcsapata, a Flamengo, a Botafogo és a Fluminense játszotta meccseit. A bezárás azért is érintheti kellemetlenül a brazilokat, mert a város világhírű futballszentélye, a 2014-es labdarúgó-világbajnokság legfőbb színhelyéül szolgáló Maracana Stadion teljes átépítésével még nem végeztek. A Maracanában lesz majd az olimpia nyitó-, illetve záróünnepsége is.

Forrás - MTI

{fcomment}